Monday, April 12, 2010

JAMU MAK DARA

 • Khasiat :
  Menyuburkan rahim
 • Mengatasi masalah keputihan
 • Merapatkan faraj
 • Menambahkan nafsu syahwat
 • Memberi Tenaga
 • Membuang toksik dalam badan
 • Memperbaik sistem kitaran haid
 • Membakar lemak berlebihan
 • Membuang angin
 • Mengurangkan masalah bau badan
 • Mengatasi masalah kemaluan berbau
 • Mengurangkan kesakitan di bahagian pinggang


SERBUK :- RM 60.00 - 250gm
KAPSUL :- RM45.00 - 60 Kapsul
JAMU ANAK DARA:- RM 45.00 - 60 kapsul

Cara Pengambilan :
KAPSUL :-2 biji pagi sebelum sarapan2 biji malam sebelum makan malam
Serbuk :-1 sudu besar Jamu Mak Dara air panas 1/2 cawan2 X sehari, sebelum sarapan/makan malam
Masalah longgar dan faraj berair, bukanlah sesuatu yang baru dikalangan kaum wanita. Ia sebenarnya melibatkan perubahan hormon selepas melahirkan cahaya mata. Jika dibiarkan berlarutan, ia boleh menjejaskan keinginan seksual dan menimbulkan masalah dalam rumah tangga.
Lantaran itu, setiap wanita perlu bijak mengawal keadaan dan berusaha untuk memperbaiki segala kelemahan, agar si suami tidak mempunyai alasan untuk membuka cawangan baru. Namun begitu, anda tidak perlu risau kerana kini terdapat banyak produk di pasaran yang boleh mengembalikan keceriaan hubungan seksual dan kebahagiaan rumah tangga.
Jamu mak dara adalah antara produk yang cukup berkesan. Ia diperbuat daripada 32 jenis herba terpilih daripada gabungan 2 negara iaitu India dan Indonesia. Antara bahannya ialah:Gadong, Tahi angin, Cabai pintal, Akar siak, Sambar antu, Cabai batik, Akar cerita, Kulit pulau sari, Kulit kayu serapat, Ketumbar kasar, Jintan hitam, Temulawak, Halia bara, Halia putih, Kunyit kering, Kayu manis cina, Kedaung, Daun cina maki, Masuri, Jerangau, Lengkuas merah, Buah keras, Jemuja, Daun terawas, Hadas pedas, Langkau besar, Langkau kecil, Bica bolong, Biji kami, Buah gorek, Akar kayu putih dan Cekor .
Bagi wanita yang baru melahirkan anak, eloklah diamalkan pengambilan jamu mak dara pada hari ketujuh dalam pantang. Amalan ini dpt mengembalikan tenaga, menengangkan otot2 yang kecut, menyembuhkan luka bersalin, memulihkan dan menyempitkan lagi faraj dan mengecutkan rahim.Jamu ini juga boleh melangsingkan tubuh wanita dan mengatasi masalah haid seperti senggugut dan pusingan haid yang tidak teratur. Ia juga bukan sahaja mencantikkan tubuh malah mencantikkan kulit yang tidak bermaya.
PERINGATAN- Harus cukup tidur dan rehat- Elakkan mengambil makan malam selepas pukul 7 malam- Elakkan makan nasi pada waktu malam- Lebihkan makan sayur-sayuran- Kurangkan pengambilan makanan bercili dan berlemak- Senaman bersahaja 15 minit setiap hari- Jika makan malam, pastikan rehat selama 4 jam sebelum tidur.
Ketika Dalam Pantang(2 X sehari, sebelum sarapan/makan malam)1 sudu besar Jamu Mak Dara air panas 1/2 cawan atau 6 kapsul Jamu Mak Dara
PERINGATAN
Kurangkan pengambilan lauk pauk yang berkuah spt sup, gulai ,bercili dan berlemak.
Untuk Pesakit Darah Tinggi( 1 kali sehari)1 sudu besar Jamu Mak Dara air panas 1/2 cawan atau 6 kapsul jamu mak dara
Untuk Mendapatkan Zuriat(2 X sehari, sebelum sarapan/makan malam)1 sudu besar Jamu Mak Dara air panas 1/2 cawan atau 6 kapsul Jamu Mak Dara (sebelum makan malam)
PERINGATAN
Harus cukup rehat dan tidur.Kurangkan pengambilan cili dan makan berlemak dan lebihkan buah-buahan dan sayur-sayuran.Makanan yang patut dielakkan:Nangka, Timun, Betik, Nenas, Labu, Kundur, Pucuk paku dan Air batu/air sejuk.Selepas mengambil jamu dalam masa sebulan, anda dinasihatkan berehat mengambil Jamu Mak Dara untuk tempoh 3 bulan. Jika tiada perubahan anda dinasihatkan mengambil semula jamu ini untuk tempoh 1 bulan. (ikut aturan sebelum ini)
.* Pastikan Jamu Mak Dara dihabiskan* Ikut aturan yang dinyatakan* Pastikan minum air masak dan mineral yang banyak
CARA MENYEDIAKAN NYA:-Bancuhkan jamu dengan air panas (1/2 cawan) dan di minum 1 kali pagi sebelum sarapan dan 1 kali petang, sebelum makan malam.Semasa minum jamu sila angkat payudara dahulu, selepas habis minum air suam barulah di turunkan semula.Pastikan minum air masak sekurang-kurang nya 8 gelas sehari.
TIPS : Sekiranya anda tidak suka minum jamu dalam bentuk serbuk.Boleh campurkan dengan sedikit madu dan gentel bulat-bulat menjadi seperti majun..Insya'Allah anda akan boleh menikmati jamu mak dara dengan lancar nya. Sukatan tetap sama..Kesihatan & Kecantikan Wanita adalah Anugerah yang tak ternilai.

0 comments: